Tänk om du hade kunnat spela in ljud med en knapptryckning i din mobil och koppla det till en post i en databas? Eller om du hade kunnat scanna en streckkod direkt med din databastillämpning?

I version 13 av FileMaker är det inbyggt och kräver minimal programmering. Det du behöver göra är en knapp som använder manussteget Infoga från enhet. Manussteget kan endast användas av FileMaker Go.

Musik kan importeras från dina musikfiler som finns på din mobil, inte nog med det så hämtas och visas omslaget för låten, längden, album, genre och annan information. I det här fallet visas informationen i en glidkontroll med 2 paneler.

enhet10  enhet11

Bilder kan importeras från bildbiblioteket, och inte bara att bilden visas i ett container-fält utan även annan metainformation om bilden som datum, plats mm. Även nu visas informationen i en glidkontroll med 2 paneler.

enhet12 enhet13

Streckkoder kan läsas in med kameran. Du väljer i manussteget vilka olika streckkoder som ska kunna läsas in och tolkas.

enhet3

 

Välj först streckkod som typ och sedan vilken/vilka koder som ska kunna tolkas samt vilken kamera som ska användas (det finns ju numera två st på iPhone/iPad, framsida och baksida).

enhet4

Med beräkningsfunktionen GetAsText(Streckkod) (där Streckkod är container-fältet) får du streckkoden i klartext.

enhet1 enhet2

Alla alternativ förutom streckkod kan väljas direkt i FileMaker Go utan manus, men finessen med manus är att du kan bestämma upplösning mm i förväg så att användaren inte behöver göra det.

enhet9